Puheita ja kirjoituksia

Cronberg: Talouskriisi vähentää liikkuvuutta

3.10.2013

Euroopan parlamentin jäsen Tarja Cronberg puhuu tänään Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen 75-vuotisjuhlassa Joensuussa monikulttuurisuuden voimasta. Cronberg pelkää talouskriisin vähentävän maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta.

- Kulttuurimme, elinkeinoelämä ja esimerkiksi koulutus saavat lisäarvoa monikulttuurisuudesta. Me voimme saada maahanmuuttajien kautta uusia liikeideoita, tarvittavaa lisätyövoimaa ja vaikutteita, jotka rikastavat elämäämme monin tavoin. Jo siksi, että erilaisten ihmisten läsnäolo lisää kaikkien luovuutta, painottaa Cronberg.

Cronberg kertoo talouskriisin iskeneen myös eurooppalaisten liikkuvuuteen. Hänen mukaansa liikkuvuus olisi tärkeä avoin kriisin helpottamiseen.
- EU-maiden sisäinen liikkuvuus vuosina 2009-2011 on vähentynyt peräti kolmanneksella vuosiin 2006-2008 verrattuna. Olemme ottaneet siis takapakkia. Tämä on yllättävää, koska liikkuvuus voisi nimenomaan helpottaa kriisimaiden ja etenkin nuorten työttömyyttä, sanoo Cronberg.

- Pohjois-Karjalassa maahanmuutto ja monikulttuurisuus on kuitenkin vahvistunut. Raja on avautunut. Kulttuurivaihto on lisääntynyt, usein EU:n avustuksella. Raja-alueita pidetäänkin luovina, koska erilaisuus kohtaa, kiittää Cronberg.

» Takaisin

» Sivun alkuun