Puheita ja kirjoituksia

Työurista farssi

Vihreä Lanka 15.3.2013

Työmarkkinajärjestöiltä odotettiin esitystä työurien pidentämisestä helmikuun 13. päivään mennessä. Sitä ei tullut. ”Yhteinen tahtotila” puuttui. Ei ollut ensimmäinen kerta.

Komitea toisensa jälkeen on jättänyt työnsä kesken sitten Matti Vanhasen kuuluisan Rukan hiihtoretken. Tilanne on täydellinen poliittinen farssi, varsinkin kun kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että työssä tulee olla pitempään.

Suomalaisia työmarkkinoita seuratessa ei voi välttyä ajatukselta, että poliitikot ja kansalaiset elävät eri maailmoissa. Me poliitikot vaadimme työurien pidentämistä työntekijöiltä ja työnantajilta.

Kansalaiset elävät maailmassa, jossa pätevälle nuorelle on tarjolla vain alipalkattuja harjoittelupaikkoja tai pätkätöitä. Työpaikan vaihtaminen yli viisikymppisenä on uhkapeliä. Työurien pidennystä loppupäästä torpedoi nimenomaan se, että ikääntyvät irtisanotaan ensimmäisenä.

Ruotsissa pääministeri Reinfeldt on ehdottanut eläkeiän nostoa jopa 75 vuoteen. Siellä se voisi toimia, koska työpaikalle viimeksi tullut irtisanotaan ensimmäisenä. Kaavamainen eläkeiän nosto ei ole Suomessa realistinen ratkaisu, eikä välttämättä edes ratkaisisi ongelmaa. Tilastokeskuksen mukaan työurien pidentämisellä alku- tai loppupäästä on vain pieni vaikutus huoltosuhteeseen.

Työnteon pitää onnistua eläkkeellä ollessa nykyistä joustavammin. Tapasin Joensuun torilla eläkkeellä olevan sairaanhoitajan. Hän halusi tehdä töitä jo oman mielenterveytensä takia. Hän joutui kuitenkin kieltäytymään tarjotusta tilapäistyöstä, koska asumistuki olisi pudonnut pois.

Kannustinloukuista on päästävä eroon. Myös verokannusteita eläkeläisten työssäkäyntiin voidaan lisätä.

Itse olen valinnut työnteon iästä huolimatta. Kyseessä pitää nimenomaan olla jokaisen oma valinta. Työhistoriat ovat erilaisia.
Tutkimustyössä en ole menettänyt terveyttäni kuten VR:n siivojana toiminut naapurini. Omaista hoitavalla eläkeläisellä on kädet täynnä töitä ilman lisäpestejä.

Ikä-Suomessa on valtava määrä henkistä pääomaa, joka kanavien ja kannusteiden puutteessa jää käyttämättä. Omavalintainen työnteko eläkkeellä poistaa yksinäisyyttä ja tunnetta siitä, että ei enää kuulu mihinkään. Tällä on vaikutusta terveysmenoihin.

Komiteat ovat olleet yksimielisiä siitä, että ikääntyvien työssäolo vaatii työelämän laadun parantamista. Esimerkkejä hyvistä käytännöistä on. Abloyssa on jo pitkään toiminut ikämestariohjelma, joka huomioi ikääntyvän työntekijän erityisvaatimukset.

New Yorkissa on yritys, joka on suunniteltu ikääntyvien työntekoon aina portaita myöten. Siellä työssäkäyvä 92-vuotias nainen kertoi, kuinka tärkeää hänelle oli tuntea olevansa hyödyksi.

» Takaisin

» Sivun alkuun