Tiedotteet

Rauhan Nobel on askel oikeaan suuntaan, mutta .. 11.10.2013

Tarja Cronberg: Rauhan Nobel on askel oikeaan suuntaan, mutta nyt pitää välittää rauhaa

- Tämä on ensimmäinen askel kohti ydinaseetonta Lähi-itää. Hieno juttu että kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW saa Nobelin rauhanpalkinnon, sanoo europarlamentaarikko Tarja Cronberg.

Nobelin rauhanpalkinto ei kuitenkaan välttämättä johda rauhaan, vaan jäämme vieläkin odottamaan miten diplomaattiset neuvottelut edistyvät Genevessä. Voi vain toivoa että Geneven neuvottelut käynnistyvät pikaisesti ja että kaikki osapuolet, myös Syyrian oppositio sekä Iran, saadaan mukaan.

- Suomella on tässä tärkeä rooli. Suomen piti jo viime vuonna järjestää kansainvälinen kokous edistämään ydinaseetonta Lähi-itää. Nyt toivottavasti valmistelut etenevät, Cronberg sanoo.

Tavallinen syyrialainen ei kuitenkaan ymmärrä että kansainvälinen yhteisö reagoi vaan siihen että 1500 ihmistä kuoli kemiallisten aseiden seurauksena. Sota on vaatinut yli 100 000 ihmisen hengen ja pakolaisia on miljoonia. Pitää aidosti miettiä miksi aselepoa ei ole vieläkään saatu aikaiseksi. Pakolaiskysymykseen on saatava solidaarinen ratkaisu, pakolaisista on huolehdittava, Cronberg tähdentää.


Tarja Cronberg on EU-parlamentin Iran-valtuuskunnan puheenjohtaja sekä ulkoasian- ja turvallisuus- ja puolustusvaliokunnan jäsen.

» Takaisin

» Sivun alkuun