Tiedotteet

Cronberg: Helsingin YK-kokous kiireellinen Lähi-idän jännitteiden vuoksi 26.11.2012

Helsingissä joulukuuksi pidettäväksi suunniteltua YK:n kokousta joukkotuhoaseista vapaasta Lähi-idästä on lykätty. Päätöksen tekivät kokouksen koollekutsujat ja aseistariisuntasopimuksen alullepanijamaat Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Venäjä. Alueen kireän geopoliittisen tilanteen ja joidenkin maiden haluttomuuden osallistua kerrottiin olevan syinä kokouksen lykkäämiseen.

Euroopan parlamentin Iran-valtuuskunnan puheenjohtaja Tarja Cronberg kommentoi:

'On valitettavaa, ettei kokousta voida pitää nyt joulukuussa. Prosessin ei kuitenkaan tule loppua tähän. Lähi-idän heikentyneen turvallisuuden ja kasvaneiden jännitteiden vuoksi kokous nimenomaan pitäisi järjestää mahdollisimman pian. Tarvitaan luottamusta rakentavia toimenpiteitä, ja kokous olisi voinut olla tässä tärkeä askel. Venäjä vaatii, että kokous olisi ennen huhtikuuta. On hyvä, että koollekutsujat osoittavat vahvaa sitoutumista prosessille, hankaluuksista huolimatta.'

'Kansalaisjärjestöt kokoontuvat Helsingissä 14.-16. joulukuuta 'The Middle East without Weapons of Mass Destruction - Civil Society Input' -konferenssiin. Tämä tapahtuma alleviivaa prosessin kiireellisyyttä.', lisää Cronberg.

Lisätietoja 'The Middle East without Weapons of Mass Destruction - Civil Society Input' -konferenssista':
http://www.rauhanliitto.fi/activities/conference-the-middle-east-without-weapons-mass-destruction-civil-society-input

» Takaisin

» Sivun alkuun