Tiedotteet

Cronberg perui Euroopan parlamentin Iran-valtuuskunnan matkan 27.10.2012

Euroopan parlamentin Iran-valtuuskunnan puheenjohtaja Tarja Cronberg on juuri perunut valtuuskunnan Iranin matkan, jonka oli määrä alkaa tänä iltana. Syynä peruutukseen oli Euroopan parlamentin mandaattiin päivää ennen matkaa asetettu ehto, jota iranilaiset eivät hyväksyneet ennen matkaaa.

Eilen perjantaina parlamentin puheenjohtajakokous (parlamentin puhemies ja poliittisten ryhmien johtajat) päätti yksimielisesti myöntää Sakharov-sananvapauspalkinnon Nasrin Sotoudehille ja Jafar Panahille, ja että Iraniin matkustava valtuuskunta veisi henkilökohtaisesti palkituille kutsun tulla vastaanottamaan palkinto joulukuussa Strasbourgista.

Tänään valtuuskunnan puheenjohtaja Cronberg sai Iranin EU-suurlähettiläältä tiedon, ettei näin lyhyellä varoitusajalla voida taata, että valtuuskunta pääsee puheenjohtajiston asettaman ehdon mukaisesti toimittamaan kutsukirjeet Sakharov-palkituille. Tämän seurauksena valtuuskunnan puheenjohtaja Cronberg totesi, että hän ei pysty toteuttamaan saamaansa mandaattia ja perui matkan. Matkan tarkoituksena oli alunperin käydä dialogia Iranin Majlis-parlamentin ja kansalaisyhteiskunnan kanssa ihmisoikeuksista. Päätös matkan perumisesta tehtiin yhdessä Euroopan parlamentin puhemiehen Martin Schulzin kanssa.

Euroopan parlamentin tiedote:
http://www.europarl.europa.eu/news/en/pressroom/content/20121027IPR54702/html/EP-cancels-visit-to-Iran

» Takaisin

» Sivun alkuun