Tiedotteet

Euroopan parlamentti vaatii Venäjältä vaalivilppien selvittämistä ja rehellisiä presidentinvaaleja 16.2.2012


Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnan jäsen Tarja Cronberg on tyytyväinen parlamentin tänään hyväksymään päätöslauselmaan Venäjän vaaleista.

Cronbergin mukaan Euroopan parlamentti tuomitsee selväsanaisesti joulukuisten duuman vaalien puolueellisuuden ja vaalivilpit ja vaatii uusimaan vaalit niiltä osin kuin vaalilakia on todennettavasti rikottu. Parlamentti myös osoittaa huolensa maaliskuisten presidentinvaalien puolueellisuudesta. Cronberg vaatii EU:ta toimimaan yhtenäisesti Venäjän demokratian tukemiseksi, rajanaapuri Suomella on hänen mukaansa tässä avainasema. Cronberg oli yksi päätöslauselman esittäjistä.

- Kansalaisoikeuksien kunnioittaminen on asetettava Venäjä-suhteiden ytimeen johdonmukaisesti. Tähän toivon tukea kaikilta EU-mailta, en vähiten Venäjän rajanaapurilta Suomelta ja maan uudelta presidentiltä, kertoo Cronberg.

- Ajankohtaisia teemoja Venäjän ja EU:n suhteissa ovat tällä hetkellä muun muassa strategisen kumppanuuden uusiminen ja viisumivapaus. Jos Venäjä tahtoo edetä viisumivapauteen, tulee sen noudattaa oikeusvaltioperiaatetta. Viisumivapaus olisi tärkeä myönteinen askel kaikille EU:n ja Venäjän raja-alueille, joten toivon että neuvotteluja halutaan jatkaa molemmin puolin, sanoo Cronberg.

» Takaisin

» Sivun alkuun