Tiedotteet

EU-parlamentti tukee rauhanomaista ratkaisua Iranin tilanteeseen 2.2.2012


Euroopan parlamentti korosti päätöslauselmassaan, että Iranin kansaa on pyrittävä suojelemaan sanktioiden vaikutuksilta.

Euroopan parlamentti ilmaisi tänään tukensa EU:n Iraniin kohdistamille pakotteille. Parlamentin jäsenet edellyttivät kuitenkin, että pakotteet suunnataan vastuulliseen eliittiin, ei koko kansaan.

'EU:lla on kahden raiteen politiikka Iranin suhteen. Sanktiot on pantu toimeen. Nyt on tehtävä kaikki, jotta päästään Iranin kanssa neuvottelupöytään', toteaa parlamentin Iran-valtuuskunnan puheenjohtaja Tarja Cronberg odotuksista.

Cronbergin mukaan pakotteiden tärkein tavoite on oltava neuvottelujen jatkaminen Iranin kanssa. Hänen mukaansa Iranin ydinohjelmaa koskeva kiista on ratkaistava rauhanomaisin keinoin.
'Olen tyytyväinen siihen, että parlamentti on tänään suurella enemmistöllä tukenut rauhanomaista ratkaisua Iranin tilanteeseen', Cronberg toteaa.

Parlamentti toivotti tervetulleeksi Turkin aloitteen neuvottelujen välittämisestä.
'Iran ja EU ovat kulkeneet hyväntahdoneleissä epätahtia. Molemmat osapuolet ovat vuorotellen hylänneet toistensa kompromissiehdotukset', Cronberg toteaa ja toivoo, että Turkki onnistuu saamaan EU:n ja Iranin samalle aaltopituudelle.

» Takaisin

» Sivun alkuun