Tiedotteet

Eurooppa tarvitsee johtajuutta 7.7.2011


Cronberg tuo kansainvälisen kokemuksensa parlamentin ulkoasiainvaliokuntaan ja EU-Venäjä-delegaatioon.

Tekniikan ja kauppatieteen tohtori Tarja Cronberg seuraa Euroopan parlamentissa Suomessa ministeriksi valittua Heidi Hautalaa. Cronberg aloitti työnsä tällä viikolla täysistunnossa Strasbourgissa, jossa puhutuimpia aiheita oli Euroopan talouspolitiikka.

Cronberg toivoo keskustelua Euroopan tulevaisuudesta.
”EU on tienhaarassa. Jokainen meistä joutuu pohtimaan haluammeko enemmän vai vähemmän Eurooppaa. Nyt on tärkeää keskustella, ei ainoastaan rahoituskriisistä, vaan unionin ideasta”, Cronberg painottaa.

Cronbergin mielestä Euroopan unionin merkitys korostuu kriisitilanteessa. Pieni maa tarvitsee liittolaisia globaalissa maailmassa. Euroopan sodan jälkeistä rauhaan perustuvaa hyvinvointia ei saa unohtaa. Rajatarkastusten osittainen palauttaminen on huolestuttava suuntaus.

”Entisenä EU:n vastustajana joudun toteamaan, että unioni on saavuttanut paljon. Nyt ollaan kuitenkin menossa kaksi askelta taaksepäin. Yhteinen raha on kyseenalaistettu eikä sen tulevaisuus näytä mitenkään varmalta. Toinen vielä dramaattisempi takaisku on tullitarkastusten palauttaminen Saksan ja Tanskan rajalle. Se on isku suoraan Euroopan ideaan, vapaaseen liikkuvuuteen”, toteaa Cronberg ja peräänkuuluttaa Eurooppaan johtajuutta ja yhtenäisyyttä.

Euroopan parlamentissa Cronberg valittiin jäseneksi ulkoasiainvaliokuntaan ja EU-Venäjä-delegaatioon. Hänellä on pitkä kokemus ulko- ja turvallisuuspolitiikasta sekä lähialueyhteistyöstä. Hän on toiminut asiantuntijana aseriisunta- ja ydinasekysymyksissä Pohjoismaissa, Venäjällä, YK:ssa ja Natossa. Venäjä on Cronbergille tuttu myös Euroopan Raja-alueiden Liiton, Suomi-Venäjä-lähialueyhteistyökomitean sekä Pohjois-Karjalan maakuntajohtajuuden kautta. Cronberg valittiin Suomen Rauhanliiton puheenjohtajaksi vuonna 2011.

» Takaisin

» Sivun alkuun