Tiedotteet

Kestävä maatalous luo tulevaisuuden työpaikkoja. 11.11.2011


Kuluttajien valta vie maatalouspolitiikkaa uuteen suuntaan.

Luomussa toteutuu ajatus kokonaisterveellisyydestä, se on hyväksi paitsi ihmisille, myös ympäristölle. Luomun kautta toteutuu myös ajatus globaalista reiluudesta.

EU on vastuussa valtavasta ekologisesta ja sosiaalisesta jalanjäljestä. Olemme maatalouden nettotuoja, maailman suurin rehun ja elintarvikkeiden tuoja. EU:n yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksella on iso haaste edessään, todettiin Joensuussa pidettävässä CAP-seminaarissa tänään.

”Yhä tiedostavammat ja vaativammat kuluttajat ovat saaneet kaupan reagoimaan. Lopulta politiikankin on reagoitava. Ruokatuonti kasvaa koko ajan, koska oma tuotantomme ei vastaa kuluttajien kysyntään”, totesi seminaarissa puhunut europarlamentaarikko Tarja Cronberg.

Puhtaan ruoan dilemma on maksanut Suomelle kahden hyvän brändin verran, luomun ja tavanomaisesti tuotetun puhtaan ruoan.

”Meillä valinnut käsitys, että melkein luomu olisi riittävän hyvää, on jättänyt Suomen jumbosijoille Euroopan luomumarkkinoilla”, korostaa luomusta selvityksen tehnyt Cronberg.

Kirittävää riittää. ja Cronberg kannustaakin panostamaan luomun strategiseen kehittämiseen. Siinä on vastauksia monelle sektorille ilmastonmuutoksen hillinnästä ihmisten toimeentuloon.

”Politiikan on tehtävä sama kuin 40–50 vuotta sitten, mutta toiseen suuntaan. Kun tarvittavat ratkaisut on tehty, teollisuudesta vapautuvalle työvoimalle on kysyntää kestävän maatalouden parissa. Se tulee tarjoamaan laajasti työtä tuotannossa, jalostuksessa, markkinoinnissa ja uusien innovaatioiden parissa”, vakuuttaa Cronberg.

» Takaisin

» Sivun alkuun