Blogit

Tasa-arvokin työllistäisi - vanhemmuuden kustannukset Rinteelle näytön paikka 22.5.2014

Työllisyyteen haetaan nyt potkua kaikilla mahdollisilla konsteilla niin meillä kuin muissa EU-maissa. Työkalupakkiin pitää löytää uusia keinoja, yksi niistä on tasa-arvo.

Suuret yritykset paistattelevat mediahuomiossa. Kuitenkin pienet ja keskisuuret työpaikat ovat avainasemassa uusien työpaikkojen luojina. EU:ssa on 20 miljoonaa pk-yritystä, ne ovat 99 % kaikista yrityksistä. Uusista työpaikoista kolme neljästä syntyy pk-yrityksiin. Jos haluamme uusia työpaikkoja, panostukset on siis väistämättä suunnattava pk-yrityksiin.

Suomessa naisyrittäjien määrä on 2000-luvulla kasvanut. Joka kolmas yrittäjä on nyt nainen. Suunta on nouseva. Naiset toimivat yrittäjinä etenkin palvelujen sekä vähittäiskaupan alalla. Naisten palkkaamat työntekijät ovat suureksi osaksi naisia.

Voisivatko naisten yritykset kasvaa suuremmiksi ja työllistää enemmän? Voisivat. Tuoreen selvityksen mukaan kolmannes naisyrittäjistä suunnittelee toimintansa laajentamista. Halu ja tarve työllistää eivät kuitenkaan synnytä yksin työpaikkoja. Moni yrittäjä mainitsee laajentamisen esteeksi työllistämisen suuret kustannukset. Lisääntyneet työt hoidetaan vielä pitkään yksin, ennen kuin uusia työntekijöitä värvätään apuun.

Etenkin naisvaltaisella alalla toimivaa yrittäjää pelottavat myös työntekijän jääminen äitiys- ja vanhempainlomalle. Kustannuksista suuri osa jää edelleen yrittäjän kontolle. Eikö tätä suomalaisen työelämän epäkohtaa vihdoinkin voitaisi ratkaista?

Pienillä työpaikoilla työntekijän vanhemmuus voi olla pahimmillaan huono uutinen, ehkä jopa kuolinisku, jos tilanne on muutenkin tiukka. Vaikka naisyrittäjät kannattavat tasa-arvoa henkeen ja vereen, ainekset syrjinnälle ovat ilmassa.

Syyttävä sormea ei voi osoittaa yrittäjään, vaan koko yhteiskuntaan. Vanhemmuuden kustannukset on pystyttävä jakamaan reilummin, ne eivät saa estää niitä työllistämästä naisia. Yrittäjänaisten laskelman mukaan vanhemmuuden kustannukset ovat liki 15 000 euroa lasta kohden, jos mukaan lasketaan lapsen hoito hänen sairastuessaan.

Äitien työnantajien valitus ei ole turhaa. Isät käyttävät vieläkin vain 10 prosenttia vanhempainvapaista. Tilannetta kärjistää entisestään se, että Suomen työmarkkinat ovat sukupuolen suhteen eriytyneitä, meillä on naisvaltaiset ja miesvaltaiset alat, seka-aloja on vähän. Miesten suosimat alat saavat ansiotonta etumatkaa vanhemmuuden kustannuksissa.

Vanhemmuuden kustannuksista on tehty monta ehdotusta tai mallia. On monta vaihtoehtoa. Kustannukset jaetaan kaikkien työnantajien kesken, työnantajien ja työntekijöiden kesken Ruotsin malliin, tai ne maksetaan valtion kassasta, jaettuna siis kaikkien veronmaksajien kesken. Kaikki mallit ovat mahdollisia, pääasia on, että asiasta saadaan ratkaisu, ja että se saadaan pian.

Onko SDP:n Rinteestä vastuunkantajaksi asiassa? Vanhemmuuden kustannusten läpiajamisella hän osoittaisi selkeäksi siirtyneensä miesvetoisen ay-liikkeen leiristä merkittäväksi puoluejohtajaksi, joka ansaitsee myös naisten luottamuksen.

Oli miten oli, Suomella ei ole varaa jättää naisvaltaisten alojen työllisyysmahdollisuuksia käyttämättä.

» Takaisin

» Blogiarkisto

Tarjan muut blogit

» Sivun alkuun