Uutiset

Kymen Sanomat: Älykkään rajan etuudet ja haitat 26.1.2014

Älykkään rajan etuudet ja haitat puntarissa Kotkassa
26.1.2014 19:19

Kotkan vihreiden järjestämässä tilaisuudessa kantaa ”älykkääseen rajaan” ottivat vihreiden Tarja Cronberg, perussuomalaisten Juho Eerola ja vasemmistoliiton Petri Pekkola.

Kotkassa pohdittiin sunnuntaina kolmen puolueen Eurovaali-ehdokkaiden kesken Euroopan uudistuvia rajavalvontajärjestelmiä. Kotkan vihreiden järjestämässä tilaisuudessa kantaa ”älykkääseen rajaan” ottivat vihreiden Tarja Cronberg, perussuomalaisten Juho Eerola ja vasemmistoliiton Petri Pekkola.

Smart borders-järjestelmässä kerätään tietoja kaikilta rajoja ylittäviltä. Näiden tietojen pohjalta tiedetään, missä kukin jollakin rajalla rekisteröitynyt ihminen liikkuu.

Eurosur-järjestelmässä ihmisten liikkumista seurataan satelliitein ja lennokein kuvaamalla. Tämä hyväksyttiin lokakuussa Europarlamentissa vihreiden vastustaessa.

Vihreiden Cronbergin mielestä kalliilla tekniikalla korvataan se, ettei EU.ssa ole yhtenäistä maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa. Cronbergin mielestä järjestelmillä loukataan ihmisoikeuksia estämällä turvapaikkaan oikeutettujen pääsy Eurooppaan.

Perussuomalaisten Eerola ottaa tekniikan ja tietojen keruun ilolla vastaan. –?Periaatteeni on, ettei Shengen alueelle saa päästä yhtään laitonta maahantulijaa. Ei ole ongelma, jos jää muutama turvapaikkaan oikeutettu tulematta.

Vasemmistoliiton Pekkolan mielestä tekninen valvonta tuntuu totalitaariselta ja paluulta entiseen. –?Berliinin muureja on ollut ja on edelleen olemassa, mutta en toivo, että yhtä ainuttakaan enää rakennetaan lisää.

http://www.kymensanomat.fi/Online/2014/01/26/%C3%84lykk%C3%A4%C3%A4n+rajan+etuudet+ja+haitat+puntarissa+Kotkassa+/2014316847950/4

» Uutisarkisto

» Sivun alkuun